pagina 10 :  programma 2020 dd 03/04/20 

we hebben nog 4 kaarten aan 129 €/p inclusief transport en maaltijd

inschrijvingen gesloten

verplaatst naar 01/10/2020

3de editie van de NN Beeldquiz op vrijdag 18 december 2020 in Ysara om 14:00 - zie ook aparte pagina 13


Op vrijdag 20 november hebben we in het Centrum Ysara een spreekbeurt en een  kortfilm over "Alzheimer" ingericht door de Stichting Alzheimer Onderzoek.


Neos West Vlaanderen nodigt ons uit op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus op het Folk Festival van Dranouter. Folk Dranouter is een folkfestival in België. Het festival kreeg de afgelopen jaren onder andere bezoek van Passenger, Selah Sue, Bazart, Triggerfinger, Jake Bugg en Milow.
Het Dranouter Festival ontstond in 1975 vanuit de toenmalige toonaangevende folk club "De Zon". Het eerste festival was een eendaags gebeuren op de speelplaats van de toenmalige jongensschool. Er speelden acht groepen en er waren een driehonderdtal toeschouwers. In 30 jaar is het festival gegroeid tot 4 dagen en 7 podia. Naast traditionele folkgroepen staan er de laatste jaren steeds vaker enkele bekende namen op het programma als publiekstrekker.


Velen onder ons gaan op reis met het vliegtuig. Gewoonlijk is het belangrijkste verlangen om snel en zo veilig mogelijk op de bestemming aan te komen en is men nauwelijks geïnteresseerd in wat zich
allemaal 'achter de schermen' afspeelt tijdens de vlucht. Maar luchtvaart is een interessant, doch zeer complex geheel dat in de eerste plaats ervoor moet zorgen dat alle vluchten zo veilig mogelijk verlopen.

Spreekbeurt op 23/10/20 door Bert Vandenberghe ( ons bekend door zijn conference over de  Blues in 2019 )  

4de editie van de zomer BBQ op de terreinen van Sport Vlaanderen langs de Havengeul om 11:00 op zondag 9 augustus 2020


het jaarlijks Kaas-en Wijnfestijn gaat door op 26 juni 2020 in het Cafetaria van Ysara om 18:00; beperkt aantal plaatsen


op 13 mei vroeg opstaan voor zij die willen deelnemen aan de jaarlijkse visdag, voor ons ingericht door Promovis Nieuwpoort


Op donderdag 4 juni  namiddag  bezoek aan Bio Pack te Gistel; dit E-Packing bedrijf wordt gerund door de dochter van één van ons leden. Eigen transport met mogelijkheid om samen te rijden.


Pieter Boussemaere komt op 18/09/2020 het vervolg vertellen van zijn verhaal over het Klimaat


Op 11 december om 14:00 in Ysara muzikale conference door Jos Meersmans over Ludwig von Beethoven; het is  de derde keer dat wij Jos als gastspreker hebben gevraagd. Succes verzekerd.


Als liefde zoveel jaar kan duren (: samenleven na 60)

© Prof.dr.Alfons Vansteenwegen

Het einde van de carrière(s) en het weg zijn van de kinderen brengen een nieuwe periode in de samenleefrelatie. Wat doe je
als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent, en weer op elkaar bent aangewezen? Hoe blijf je origineel en 'verschillig' tegenover elkaar? Hoe blijf je betrokken zonder bemoeienis? Alle verschillen zijn duidelijk geworden. We kennen de permanente en de onoplosbare problemen. Ook de seksualiteit  verandert. Partners die nu kort bij elkaar leven, moeten leren mentaal afstand nemen om samen te kunnen blijven door een goede terreinverdeling, het origineel blijven voor elkaar en het vermijden van vicieuze cirkels. Echt spreken, gevoelens mededelen en medeleven, en ook overleg blijven noodzakelijk. De omgang met kinderen en kleinkinderen is een nieuwe uitdaging. Dit kan leiden tot een diepe duurzame betrokkenheid, waarbij 'lief zijn' kan helpen. Spreekbeurt op 22/05 om 14:00 in Ysara


De jaarlijkse provinciale wandeling gaat door op 11 augustus in en rond Damme

Net zoals vorige jaren hebben we begin augustus de 3 concerten van Musica Antiqua Brugge in de schuur en kerk van Lissewege. Datum is nog niet gekend.


Op donderdag 11 juni worden we verwacht in "De wondere wereld van blindengeleidehonden" te Koksijde. We gaan er naar toe op eigen kracht en maken er een interessante en leuke namiddag van.

Op vrijdag 21/08  daguitstap naar het Bierkasteel te Izegem en het Kasteel van Rumbeke

Kasteel van Rumbeke

terug naar startblad