PAGINA 9 NIEUWS VAN  NEOS VZW dd 06/10/2019

DEZE PAGINA ZULLEN WE GEBRUIKEN VOOR HET NIEUWS VAN NEOSVZW EN VAN NEOSWVL

in de Neos Magazine en op de website van NeosVzw www.neosvzw.be   staan activiteiten en events die ingericht worden door NeosVzw die wij hier niet hernemen op onze Blog

in geval van interesse kunnen jullie ofwel rechtstreeks boeken bij NeosVzw ofwel via ons Secretariaat op neosnieuwpoort@telenet.be

kortingen Neos VZW

Als Neos-lid geniet je van een individuele
korting van 15% op alle Music Hall producties. Deze korting is geldig op alle voorstellingen, speeldata en categorieën en dit tot 10 tickets per bestelling. Voor meer info of reservaties bel 03 229 18 28 of sales@musichall.be

Samenwerking Neos en Sportievak

Fietsverzekering
Via Sportievak krijg je een fikse korting op de fietspechbijstandsverzekering van de VAB.
Voor slechts 25 euro geniet je van het full-option pakket BeNeLux zonder beperking in aantal keren tussenkomst. Normaal kost zo'n verzekering 45 euro per persoon. Er zijn twee instapdata: 1 januari (inschrijven vóór 5 december) en 1 juli (inschrijven vóór 20 juni). Je tekent in voor een volledig jaar. Geïnteresseerd? Geef je naam op bij je clubsecretaris


Neos met een hart

Veel Neos-clubs steunen al jaren goede doelen en zijn bijzonder genereus maar ze lopen daar niet altijd mee te koop. De volgende twee jaren gaan we wél aandacht besteden aan dat engagement. Daarbij draait het niet in de eerste plaats om geld inzamelen, wél om sensibilisering, maatschappelijke activering, onze blik verruimen en ons openstellen voor de wereld rondom ons. Wij dagen onze 215 clubs uit om zich met tal van initiatieven actief betrokken te tonen bij mensen met een beperking, mensen in armoede en mensen die op zoek zijn naar een betere wereld." Onze spreekbeurt van 20/09/2019 met Peter Verlinden over " Kinderen op de Vlucht" kadert in dat geheelOnze spreekbeurt over "Het Klimaat" door Pieter Boussemaere beantwoordt aan naaststaande doelstellingen.

Steun Neos met een gift

Met Neos ga je vaak samen op stap, gezellig genietend van de mooie dingen van het leven. Dankzij je Neos-club heb je altijd iets om naar uit te kijken, ontmoet je oude en nieuwe vrienden en beleef je samen nét dat ietsje meer. Neos wil doorgaan met het verenigen van senioren op lokaal vlak via prikkelende voordrachten, culturele evenementen en uitstappen aan de scherpste prijzen. Vind je het belangrijk dat nog véél meer mensen de kans krijgen om een bruisende pensioentijd door te brengen samen met gelijkgezinden uit hun gemeente? Stort je bijdrage als steun voor onze vereniging met 35.000 leden en bijna 220 lokale afdelingen. Neos heeft jouw enthousiasme en hulp hard nodig om haar missie te blijven waarmaken. Geef Neos wind in de zeilen en doneer een bijdrage, groot of klein, eenmalig of structureel, op rekeningnummer BE98 4263 1359 3193 onder vermelding van "Gift Neos".
Wil je graag je lokale club een duwtje in de rug geven? Vermeld dan bij je gift je lokale club (Bijvoorbeeld: Gift voor Neos Ekeren) en Neos Nationaal doet de rest.

Belastingvoordeel: bij elke gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Als je nog belastingen betaalt, kan je tot 45% van je gift recupereren. Met een donatie kleiner dan 40 euro zijn we natuurlijk ook heel blij. Iedere gift is welkom. Vragen? Mail naar emelie.pauwels@neosvzw.be  of bel haar op het nummer 02/212 24 95


Focus op circulaire economie

Vanaf de lente van 2019 zetten onze 220 Neos-afdelingen massaal in op ruilen, hergebruiken, repareren en recycleren: allemaal kernbegrippen voor de nieuwe focus 'Circulair@Neos" in het kader van de grote campagne Neos met een hart. Gesteund en geïnspireerd door Vlaanderen Circulair en Netwerk Bewust Verbruiken engageren we ons met z'n allen voor duurzaam en bewust verbruiken en consuminderen. Dit om de uitputting van onze grondstoffen en de klimaatopwarming tegen te gaan.In alle Neos-afdelingen komt circulaire economie op het jaarprogramma te staan: overal in Vlaanderen nodigen we sprekers uit rond het circulaire gedachtegoed, bezoeken we circulaire organisaties en bedrijven, en organiseren we clubactiviteiten rond recyclage, herstellen, tweedehandsspullen etc. Zo bouwen we verder aan onze solidaire spaarpot waarmee we in 2020 enkele goede doelen wind in de zeilen geven.

reizen met Neos

Voor de reizen van 2020 worden de opties geleidelijk aan ingevuld. Als blikvanger hebben we de midweek najaar 2019, een vooraankondiging van de midweek in het voorjaar 2020 en de voettocht naar Santiago de Compostella.

Midweek najaar 2019 was met 150 deelnemers een schot in de roos. Vorige week (van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september 2019) vond de midweek "Leven als een Bourgondiër" in Houffalize plaats. 150 Neos-leden beleefden onder begeleiding van Lucienne Winters en Frans Vromman de Bourgondische tijd van hun leven. Je vindt heel wat leuke foto's op onze facebookpagina. En wie de midweek gemist heeft, niet getreurd, we bereiden volop de nieuwe midweek in het voorjaar in Oostende voor. Je ontvangt later nog meer informatie. Meer info via onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/neosnetwerkvanondernemendesenioren/

30 Neos-pelgrims samen onderweg naar Compostela

Jij hebt toch ook een boontje voor de Neos-pelgrimstocht die op donderdag 19 september 2019 begon? Lees het wel en wee van de groep via de blog. Je zult foto's zien van mirakels zoals van een afgepeigerde pelgrim die plots weer tot leven komt dankzij dos cervezas of un vino tinto... Deel deze link zoveel mogelijk. Bazuin het uit dat we weer met 30 Neos-peregrino's onderweg zijn. Misschien krijg je na het lezen van de blog meteen zin om volgend jaar ook eens mee te stappen. Meer info: https://blog.seniorennet.be/neoscompostela2019/

CULTUURREIZEN 2019:

  • Cultuurreis Lauwers - Franse Ardennen & Metz

Een aantal clubs hebben al genoten van de Franse Ardennen en Metz. Tijdens de maand oktober heeft Reizen Lauwers nog 4 periodes voorzien.
Meer info: Cultuurreis Franse Ardennen en Metz

  • Cultuurreis CTT - Abu Dhabi

De 2 periodes naar Abu Dhabi in oktober zijn afgesloten. Maar liefst 82 Neos-leden gaan het nieuwe Louvre in Abu Dhabi ontdekken. Wie er niet bij kan zijn, hebben we nu al een primeur. CTT organiseert in 2020 opnieuw in samenwerking met Neos vzw een cultuurreis naar Abu Dhabi, omdat in 2020 de wereldexpo daar plaatsvindt. In de volgende reisupdate krijg je daar meer informatie over.
Meer info: Cultuurreis Abu Dhabi

CULTUURREIZEN 2020:

  • Cultuurreis Reizen Lauwers: Brighton

Voor deze cultuurreis van 3 dagen (2 nachten) voorziet Reizen Lauwers tussen begin september en eind oktober 2020 8 afreisdata. Per periode worden 25 kamers gereserveerd voor Neos. Geïnteresseerd? Neem zeker contact op met Reizen Lauwers!
Meer info
: Cultuurreis Brighton

  • Cultuurreis CTT: Île-de-France

Voor deze 6 afreisdata komen opties binnen, maar inschrijven is zeker nog mogelijk. Aarzel niet om contact op te nemen met CTT bij interesse!
Meer info: Cultuurreis Île-de-France

VEELZIJDIGE VAKANTIES MET INTERSOC:

  • Wintervakantie in Flims, Zwitserland

Voor deze wintervakantie in Flims zijn reeds 15 personen ingeschreven. Het maximum aantal deelnemers is 50. Bij een reservatie voor 1 december 2019 ontvang je een vroegboekkorting van 10 euro per persoon. Geef dit zeker mee aan geïnteresseerde leden.
Meer info: Wintervakantie Flims

  • Zomervakantie in Flims, Zwitserland

Voor beide periodes zijn nog 20 vrije plaatsen. Extra plaatsen zijn mogelijk maar dit is afhankelijk van Neos-clubs die momenteel een optie genomen hebben.
Meer info: Zomervakantie in Flims

  • Zomervakantie in Sankt-Moritz, Zwitserland

De succesbestemming van 2019 wordt herhaald in 2020!
Voor de periode van 27 augustus tot 5 september 2020 zijn nog 120 vrije plaatsen.
Meer info: Zomervakantie Sankt-Moritz


terug naar pagina1