pagina 8 dd 19/12/2020  sponsors en vrienden

SPONSORS

DEZE SECTIE IS VOORBEHOUDEN AAN  SPONSERS DIE EEN JAARLIJKSE BIJDRAGE  VAN

100 € LEVEREN AAN HET SUCCES VAN ONZE CLUB-     WAARVOOR VAN HARTE DANK

VERDERE INLICHTINGEN KUNNEN BEKOMEN WORDEN VIA ONS SECRETARIAAT neosnieuwpoort@telenet.be of via  het webformulier op pagina 1 Startblad

meest recente bronzen beeld van James Ensor gemaakt door Josyane van Houtte, sculptor, die wij in het voorjaar 2019 bezocht hebben in haar atelier in de catacomben van de kerk in Oostende- zie ook haar website www.josyanevanhoutte.be 


Het Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort verwelkomt het bijzondere verhaal van Nieuwpoortenaar Juul Filliaert (1890-1948). Een tentoonstelling en een boek over de journalist, uitgever en verzamelaar Juul Filliaert brengen dat verhaal opnieuw tot leven.

De tentoonstelling, Mijn oorlog, Juul Filliaert 1914-1918, journalist, uitgever en verzamelaar, samengesteld door kleinzoon Luc Filliaert, verbeeldt het uitgebreide oorlogsarchief en het ongewone engagement van redactiesecretaris van het frontblad De Belgische Standaard, Juul Filliaert.

Het rijk geïllustreerde boek gaat nog dieper in op het doen en laten van Juul Filliaert, uitgegeven door Academia Press en te koop voor € 24,99.

De toegang tot de tentoonstelling 'Mijn oorlog' is inbegrepen in de ticketprijs van de permanente collectie en het panorama boven op het Albert I-Monument. Voor de permanente collectie en het verhaal van de onderwaterzetting gelden volgende tarieven:
€ 7 per volwassene
€ 5 per jongere t.e.m. 25 jaar
Gratis voor kinderen tot 7 jaar

Reserveer je tickets voor het Bezoekerscentrum Westfront online.

Uitzonderlijk kunnen Nieuwpoortenaren op vertoon van hun identiteitskaart het Bezoekerscentrum Westfront en de tijdelijke tentoonstelling op zondag gratis bezoeken. Dit geldt tot 14/06/2021.

naar startblad